Kontrola podataka: Kako isključiti sigurnosnu kopiju iClouda

Od svog osnutka iCloud se etablirao kao jedan od najpopularnijih Apple servisa za pohranu i to s pravom. Korisnicima pruža pouzdan pristup i mogućnost pohrane, sinkronizacije i izrade sigurnosnih kopija sadržaja (i mnogo više) na više uređaja.

Udobno je znati da su svi vaši podaci sigurnosno kopirani u oblaku. Međutim, tu je i pitanje 'Kako isključiti iCloud ako ga ne koristim?' Ovo pitanje postaje sve učestalije.

Iako velika većina korisnika i dalje favorizira korištenje iCloud funkcije, iz brojnih razloga možda je vrijeme za promjenu. Mi ćemo vam dati što, zašto i kako biste trebali pokrenuti isključivanje iCloud funkcije na vašem iPhoneu.




zabrinutosti za privatnost google home

Što je sigurnosno kopiranje za iCloud?

Počnimo s osnovama i krenimo dalje. Jednostavno rečeno, Apple-ova značajka iCloud omogućuje sinkronizaciju i pohranjivanje potrebnih podataka na više uređaja.




Drugim riječima, iCloud vam omogućava jednostavan pristup podacima bez obzira upotrebljavate li iPhone, iPad itd. Sve dok ste prijavljeni s istim Apple ID-om, sav svoj iCloud sadržaj možete pronaći na bilo kojem uređaju.

Sam iCloud pokazao se kao zgodan alat za one koji žele imati ekskluzivan pristup njihovom sadržaju bez obzira koji uređaj koriste. Svakom korisniku nudi i 5 GB besplatnog prostora za pohranu. Uz to korisnici mogu spremiti i sinkronizirati fotografije, filmove, glazbu i dokumente, kao i ažurirati kalendare, dodati kontakte i još mnogo toga.

Osim za pohranu i sinkronizaciju, iCloud je koristan i za ostale stvari. Može se koristiti za sigurnosno kopiranje podataka, dijeljenje fotografija, pa čak i pronalaženje vašeg iPhonea ako je izgubljen ili ukraden. Točno, ako vam je omogućena značajka Find My iPhone, lopovi neće moći isključiti ili onemogućiti vaš telefon bez zaporke iCloud.

Razlozi da vam ne treba iCloud

Dakle, ako vam iCloud nudi sve ove cool i korisne značajke, zašto biste ga htjeli isključiti?

Odgovor se uvijek vraća na najcjenjeniju robu internetskog svijeta - privatnost. Koliko god koristan iCloud može doći u vrijeme kada želite da bude isključen kako bi se sačuvali privatni podaci od neovlaštenih korisnika.


pronađite svoj android uređaj

Istina je da postoje oni među nama koji možda ne žele automatski dijeliti određene fotografije i dokumente kako bi ih svi vidjeli. To uključuje i Apple. Ili možda samo želite staviti pauzu na iCloud koji sinkronizira određeni sadržaj s jednog uređaja na drugi.




Kako isključiti iCloud

Isključivanje iClouda prilično je jednostavno i postoji čak način da odaberete koje aplikacije i mogućnosti želite zatvoriti ili zadržati. Možete isključiti sinkronizaciju za posebne stavke, odjaviti se iz iClouda ili jednostavno izbrisati račun sa svog uređaja.

Ako želite isključiti / odjaviti se iz iClouda na vašem iPhoneu, slijedite ove jednostavne korake:

  • Započnite odlaskom na svoje postavke app
  • Dodirnite svoje Ime pri vrhu ekrana
  • Dođite do dna i odaberite Odjavi se opcija
  • Nakon toga od vas će se zatražiti da unesete svoj Apple ID. Dodirnite Isključiti dugme. To će rezultirati isključenjem funkcija poput, Pronađite moj iPhone.
  • Odavde možete odabrati podatke koje želite zadržati na svom telefonu. Odaberite željeni program / aplikacije koje želite zadržati pomicanjem klizača na zeleno (uključeno).
  • Nastavite dodirom na Odjavi se gumb u gornjem desnom kutu.
  • Odaberi Odjavi se opcija zadnji put. Sada ste odjavljeni, a iCloud i njegove značajke onemogućene su.

Sada se vjerojatno pitate: 'Što ako ne želim potpuno isključiti iCloud, nego samo neke specifične značajke?' Dobro pitanje.


radi li bežično punjenje povrijeđenog akumulatora

Samo prođite kroz sljedeće korake:




  • Idi na svoje postavke
  • Izaberi svoj Ime
  • Dodirnite iCloud
  • Pojavit će se zaslon sa svim navedenim značajkama iCloud. Da biste onemogućili značajke koje ne želite, možete pomicati klizače dok ne postanu bijeli. To znači da je značajka isključena.
  • Sada ćete za određene značajke, kao što su Fotografije, morati poduzeti dodatni korak. Dodirnite izbornik gumb za svaki preusmjeravanje na drugi zaslon s više mogućnosti. Kliznike možete pomaknuti u položaj isključeno.

To je to, vaš iCloud isključen je za čuvanje sve dok ga ponovo ne odlučite koristiti.